13 Ocak 2015 Salı

İskeçe Karnavalı-Xanthi Carnival 2015

İskeçe Karnavalı-Xanthi Carnival 2015

20 ŞUBAT 2015:        İZMİR – İPSALA-YUNANİSTAN
   Saat 21.00 de Üçkuyular Shell,21.30 da Alsancak Atatürk Lisesi,22.00 de Karşıyaka Yunuslar,22.15 de Bostanlı Vapur İskelesi noktalarından misafirlerimizin alınması ve İpsala sınır kapısına hareket.
21 ŞUBAT 2015:        İPSALA – GÜMÜLCİNE-DEDEAĞAÇ-KAVALA-SELANİK
   Sabah erken saatlerde İpsala sınır kapısına varış. Pasaport ve gümrük işlemlerinin ardından,Gümülcine,Dedeağaç üzerinden yaklaşık 2 saat 45 dakika sonra Kavala’ya varış ve panoramik şehir turu.Tur sırasında su kemerleri,kavala Kalesi,19.Yüzyıl Neo Klasik yapılar,Agia Nicolas-Teodora Kimissi Kiliseleri,Kavalalı Mehmet Ali Paşa İmarethanesi,Evi,Heykeli görülecektir. Turun ardından Selanik’e hareket..Otelinize yerleşme rehberinizin belirleyeceği saatte panoramik Selanik turu yapılacaktır.Başlıca görülecek yerler arasında;Atatürk’ün doğduğu ev,Beyaz Kule,Yunanistan’ın en büyük katedrallerinden Agios Giorgios Kilisesigelmektedir. Turumuzun ardından otele yerleşme ve serbest zaman. Geceleme Selanik’te otelimizde. ( İsteyen misafirlerimiz akşam düzenlenecek olan taverna turuna katılabilirler) 35 € 
22 Şubat  2015:       SELANİK– İSKEÇE-GÜMÜLCİNE-DEDEAĞAÇ-İPSALA-İZMİR
   Sabah otelimizde alınacak kahvaltının ardından, Selanik’ten İskeçe’ye hareket ve yaklaşık 2,5 saatlik keyifli yolculuk sonrasında İskeçe’ye varış.  İskeçe için “Bin bir rengin şehri” diyor burada yaşayanlar. Çünkü tarihi MÖ 879’a dayanan şehir, Batı Trakya’nın bütün iç savaşlarının ve yıkımlarının izlerini taşıyor. 1363-1912 arasında Osmanlı hâkimiyetinde kalmış. Bazı dönemlerde Bulgaristan’a geçmiş, 1920’deki referandumla Yunanistan’a bağlanmış. Yeniden yapılandırılsa da kentin tarihi merkezindeki sevimli ahşap, taş binalar zamanla yorgun düşmüş. Avrupa Birliği fonlarıyla restore edilince, her sokakta dış cephesi dantel gibi işlenmiş binalar ortaya çıkmış. Günümüzde, modern bir kent kimliğine sahip, zengin tarihi, doğası ve gelenekleriyle her yıl büyük miktarda yerli ve yabancı ziyaretçi kabul etmektedir.  Her yıl Şubat sonu veya Mart başına doğru düzenlenen Karnaval ve Eylül başındaki eski kasaba festivaliyle eğlence kültürü günlük yaşamda önemli yer tutuyor. Şehir etkinlikleri 1991 yılından itibaren aralıksız olarak İskeçe Şehrinde yapılmaktadır. İskeçe’nin karnaval etkinliklerinde yer alan bütün kültür dernekleri orada kendi stantlarını kurup, mangalda et pişirip açık hava tavernaları kurup eğlenceler düzenlemektedir. Oradan da kazanılan paralarla karnaval etkinliklerinin kostümlerini finanse ediyorlar. Buna paralel değişik çapta kültürel faaliyetler yer almakta.. Folklör oyunları, yerel grupların geleneksel müzik ile konserleri, Yunanistan genelinde ünlü sanatçıların konserleri, tiyatro gösterileri, çocuk kulüplerinde etkinlikler, gösteriler, tören geçitleri parti ve eğlenceler yapılmaktadır. Eski şehirde yer alan bu etkinlikler popüler olup, Yunanistan’ın her yerinden turist akımına neden olmaktadır. Muhteşem bir gün geçirdikten sonra Belirtilen saatte buluşup yola çıkıyoruz. Pasaport ve gümrük işlemlerinden sonra Türkiye’ye giriş yapıyoruz. Keşan, Çanakkale üzerinden İzmir’e hareket.  Gece geç saatlerde İzmir’e varış ve turumuzun sonu.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder